TCR NL stage-& BBL-plaatsen

TCR NL is een, door SBB, erkend leerbedrijf. Studenten die een carrière in GSE-onderhoud willen ontwikkelen, zouden zeer geschikt zijn voor een Beroeps Begeleidend Leerwegtraject (BBL-traject) bij TCR NL. De Leermeesters staan klaar om leerlingen te begeleiden in hun weg naar volwaardig monteur.
Het BBL-traject duurt ongeveer drie jaar en omvat training op de werkplek in combinatie met één schooldag per week. Theorie en praktijk komen zo samen. Aan het einde van dit BBL-traject is er de intentie om een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Je zult een traject volgen bij DE wereldleider in Ground Support Equipment (GSE) op luchthaven Schiphol.
Je werkt samen met en leert van enkele van de beste in de branche met jarenlange ervaring, die graag hun kennis met je delen.
Je stelt samen met de Leermeester en de school een uitgebreid trainingsplan op voor een soepele overgang naar de functie met onder andere doorlopende ondersteuning, gereedschappen, uitrusting en werkkleding. Verwacht veel bezig te zijn! Er is een grote verscheidenheid aan voertuigen die wij verhuren en onderhouden waarmee je technische ervaring kunt opdoen. Samen met de aan jou toegewezen Leermeester die je stap voor stap begeleidt.

Leerweg

Je leert onderhoud en reparaties te doen aan voertuigen zoals onder andere gemotoriseerde en ongemotoriseerde trappen, toilet- en waterwagens, vliegtuigslepers, cateringwagens, APU’s, (elektrische) bagagetrekkertjes en bedrijfsvoertuigen. 

Samen zal er gekeken worden naar de juiste opleiding. Hierbij kijkend naar je niveau, de woonplaats en de aansluiting met de technische werkzaamheden binnen TCR. 

Intern zul je rouleren tussen de verschillende voertuigen en Units waardoor je technische kennis zich maximaal zal ontwikkelen.
Afhankelijk van de door jou gekozen opleiding behaal je een erkend diploma. Het duurt 2-3 jaar om te voltooien met een combinatie van klassikaal / praktijkgericht leren, schriftelijke en op observatie gebaseerde beoordelingen. 

Interne opleiding GSE monteur (MBO-4)

Binnen TCR NL is er de mogelijkheid om de meerjarige opleiding tot GSE Monteur te volgen. Samen met het ROVC is er een op maat gemaakte MBO-4opleiding ontwikkelt die specifiek gericht is op de techniek in Ground Support Equipment (GSE).
De opleiding is een dag per week naar school, intern, waarbij je onder andere de vakken Nederlands, Engels, rekenen, hydrauliek, elektriciteit en dieselmotoren zult volgen. Door een dag per week op de werkvloer theoretische vakken te volgen zul je in de praktijk veel beter en sneller jezelf ontwikkelen tot volwaardig monteur.
Na afronding van de opleiding door middel van een landelijk examen, ontvang je een volwaardig erkend MBO-4 diploma. 

Overige stages

Voor studenten van niet technische opleidingen zijn er regelmatig stageplaatsen. Hierbij zul je een opdracht krijgen die uiteindelijk moet bijdragen aan de aanpassing, verbetering op opzetten van beleid dan wel werkwijzen binnen TCR. Hierbij zul je begeleid worden door een stagebegeleider waarmee je samen, met de school of universiteit, een programma opstelt dat voldoet aan de eisen voor zowel je opleiding als TCR. 

Er zijn stages voor MBO-, HBO- en WO-opleidingen. 

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Als BBL-leerling en Stagiair zien we jou als onze collega. We bieden je dan ook een passend(e) salaris en/of vergoeding en nemen je mee in de arbeidsvoorwaarden die binnen TCR gelden.

 

“Ik ben heel goed ontvangen hier als BBL-leerling”. Jurian had toen hij bij TCR kwam werken weliswaar een technische achtergrond, maar niet in het rijdend materieel. “Voor mij zit de uitdaging in meerdere facetten. Zo wist ik nog weinig van elektrotechniek en hydrauliek, maar dat hebben ze mij hier geleerd.” Jurian is namelijk gekoppeld aan een leermeester die hem van alles bijbrengt. Jurian heeft bij TCR zijn MBO-diploma Monteur Allround Mobiele Werktuigen behaald en leert nu verder.

Verder vind Jurian het een fijn bedrijf: “Het is hier divers, maar de mensen zijn best close. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en daardoor wordt er goed samengewerkt.”

Jurian Marchena  BBL-leerling – TCR NL